Machineleveringen

Case 721G wiellader voor Loonbedrijf Verberne

Aan Loonbedrijf Verberne uit Neerkant leverde Van der Vrande Bouwmachines een nieuwe Case 721G wiellader. De machine werd compleet geleverd met FPT Stage V dieselmotor, luxe uitgevoerde ROPS/FOPS cabine met “Premium seat”, airconditioning, BMAir overdrukfiltersysteem, Case Site connect, Case “Siteload” weegsysteem, veiligheidscamera achter, zware ZF Powershift versnellingsbak met 5 versnellingen, Heavy duty ZF assen, stuurwiel en joystickbesturing, centrale koelingsmodule met hydraulisch omkeerbare vin, Heavy duty contragewicht, ride Control System (veersysteem), BekaMax centraal smeersysteem en Triangle 23.5R25 banden.

Loonbedrijf Verberne legt zich met name toe op het uitvoeren van vrijwel alle voorkomende werkzaamheden bij veehouders, akkerbouwers en tuinbouwers. Verder is het bedrijf sinds 2000 actief in de mestverwerking.

Case CX26C minigraver voor Jans Dienstverlening

Midden oktober mocht Van der Vrande Bouwmachines deze nieuwe Case CX26C minigraver leveren aan Bart Jans van Jans Dienstverlening uit Odiliapeel. Deze werd compleet geleverd met sloopsorteerfunctie, slangbreukventielen, LED werkverlichting, extra contragewicht en een complete bakkenset van GP.

Dunnewind blijft verduurzamen met Case CX250E rupsgraafmachine

Onlangs werd door Schmidt Bouwmachines te Almelo een nieuwe Case CX250E rupsgraafmachine geleverd aan Dunnewind Grond- en Sloopwerken B.V. te Ommen. Voor machinist Gerard Haverkort alweer de derde Case op rij. Na vele prettige draaiuren op zijn Case CX210B en CX250C, is hij nu in zijn nopjes met de nieuwe Case CX250E. Deze machine zal worden ingezet voor de vele diverse werkzaamheden binnen de Dunnewind Groep.

De nieuwste Stage V-conforme rupsgraafmachine van Case zet nieuwe normen neer op het gebied van productiviteit, efficiëntie en comfort voor de machinist. Enkele van de kenmerken van de machines zijn: nieuwe FPT Industrial (FPT) Stage V-motor; een verbeterd cabineontwerp en verbeterde hydraulische bedieningselementen. Dankzij het CASE Intelligent Hydraulic System (CIHS), nieuwe werkmodi, telematica, een geoptimaliseerde cabinebesturingslay-out en de nieuwste brandstofefficiënte motoren behoort de geheel nieuwe E-serie tot de meest productieve, concurrerende en efficiënte graafmachines op de markt.

Voor meer comfort en veiligheid voor de machinist zijn de Case graafmachines uitgerust met een groot aantal standaardfuncties in de cabine die zijn ontworpen om de algehele bedrijfservaring te verbeteren. Deze omvatten een grote 10 inch touchscreen monitor met vijf configureerbare knoppen; hangende joystickconsoles; grotere opbergvakken en volledig verstelbare ergonomische stoelen. Naast de ruime standaard opties, is de machine verder op wens geheel compleet uitgevoerd met treeplanken aan beide zijden, LED lampen, extra gereedschapskist, Ventox overdruk en Leica GPS. Tevens is het contragewicht gespoten in het kenmerkende Dunnewind rood.

Case 621G-XR wiellader voor Laroka BV

Laroka BV uit Heusden nam afgelopen week hun nieuwe Case 621G-XR shovel in gebruik. De wiellader wordt voornamelijk gebruikt voor het laden van de mengvoerwagen. Hier komt de XR-variant zeer goed van pas, omdat deze een verlengd laadframe heeft. Met de hogere kiephoogte kan de wiellader de mengvoerwagen makkelijk laden.

Verduurzaming is voor de agrarische bedrijven van groot belang. Vandaar dat Laroka investeerde in deze nieuwe Stage V Case 621G-XR wiellader.

Case 836C grader voor Van Berkel Groep uit Veghel

Begin september had Van Berkel Groep uit Veghel open dag om hun nieuwe moderne locatie Doornhoek in Veghel aan relaties te tonen. De ideale gelegenheid voor de levering van hun nieuwe Case 836C AWD grader uit handen van Marcel van der Vrande van Van der Vrande Bouwmachines.

Vanwege strengere milieunormen was men op zoek naar een nieuwe grader in de 12 ton klasse. De Case graders met nog altijd “O&K-DNA” zijn geliefd onder de gradermachinisten. Zo zijn de graders verkrijgbaar met lage ‘low profile’ cabines voor de ideale transporthoogte of met hoge cabines zodat de machinist staand zijn werkzaamheden kan uitvoeren (gradermachinisten doen dit vaak staand in hun cabine).

Enkele andere kenmerken van de Case graders zijn:
- FPT Stage V NEF motor met 156 pk, enkel met Adbleu toevoeging
- Variabel Horse Power (VHP); motorvermogen instelbaar met meer vermogen in de vierde tot en met zesde versnelling
- Powershift transmissie met traploos op- en af schakelen
- 6x6 AWD All Wheel Drive
- Creep speed; hoger toerental – meer hydrauliekopbrengst met een met zeer lage rijsnelheid
- Snelheid en tractie van voorste 2 wielen instelbaar en variabel ten opzichte van de achterwielen
- Dubbele besturing; knikken en voorwielen separaat te bedienen

Verder is de Case 836C grader van Van Berkel voorzien van vrijwel alle mogelijke opties af fabriek waaronder een dozerblad, ripper, LED-verlichting, 3.40 m schuifblad, float control voor onder andere sneeuwschuiven, brandstofvulpomp en het Case SiteWatch voertuig managementsysteem. Tevens hebben wij een set bredere banden mogen monteren. H&S Paint uit Beek en Donk verzorgde de blauwe bedrijfskleur.