Machineleveringen

Case 721G aan het inkuilen voor Van der Maas

Troost Machinehandel BV. bracht wederom een bezoek aan de Zeeuwse eilanden, ditmaal in Sirjansland, waar de pas afgeleverde Case 721G aan Loonbedrijf Van der Maas aan het werk was. Van der Maas is een organisatie die actief is in het grondverzet en de landbouw. Op de foto’s wordt de wiellader ingezet voor het inkuilen van mais. Inkuilen is een intensief proces wat ervoor zorgt dat er vocht wordt onttrokken aan de mais. Dit verkleint de kans op schimmel en broei. De 721G maakt o.a. gebruik van Groeneveld centrale smering, joystickbesturing en een weegsysteem. 

Veelzijdige en compacte Case CX90D aan Sagro geleverd

Troost Machinehandel BV. ging op pad naar het Zeeuwse Goes om de Case midi-graafmachine CX90D van Sagro in werking te zien, die enige weken geleden werd afgeleverd. Sagro is een multidisciplinair bedrijf op het gebied van infrastructuur, milieu en sloopwerkzaamheden. De CX90D kan dankzij zijn compact- en veelzijdigheid voor tal van werkzaamheden worden ingezet. Op de foto’s is de binnendraaier bezig met het verplaatsen van grond. De machine is in de bedrijfskleuren gespoten, maakt gebruik van een Stage 5, 4 cilinder-turbodiesel met 70pk, een van een vorige machine overgezet én aangepast draaikantelstuk voor de Case ophanging en extra contragewicht voor meer stabiliteit.

Case 836C voor SOMA college

Na een aantal jaren geen grader in het machinepark te hebben gehad, vond men het bij de SOMA tóch weer nodig, om ook deze uitzonderlijke machine, in het lesprogramma aan te bieden aan de toekomstige machinisten. Deze machine valt op door zijn karakteristieke bouw. Mede door de compactheid is de keuze van de SOMA gevallen op de Case 836C AWD, met Stage V FPT-motor.

Geheel compleet uitgevoerd af fabriek met voorblad, ripper, 6x6 aandrijving, Low Profile cabine, een compleet LED-verlichtingspakket, automatische airconditioning, is de machine bij Schmidt Bouwmachines in Almelo, tevens uitgevoerd met Trimble 2D-Cross Coupling systeem die eventueel uit te breiden is naar een volledig 3D systeem. Ook zijn er door Heuver Banden brede Michelin Cargo-BIB banden gemonteerd. Voor de veiligheid van de meerijdende instructeur, is de opstap naast de cabine extra verbreed en versterkt. Uiteraard mocht er voor de veiligheid van de omstanders geen achteruitrij alarm ontbreken en voor het zicht naar achteren, de achteruitkijk camera met kleurenmonitor.

Er is al veel animo onder de studenten, om opgeleid te worden tot gradermachinist. Een specialisatie die kan rekenen op een grote vraag uit de markt.

Case CX245D SR voor Dijkshoorn Grondwerken

Deze 26 ton zware Case CX245D SR binnendraaier is onlangs aan Dijkshoorn Grondwerken geleverd. De machine is compleet uitgerust met verschillende toebehoren en maakt gebruik van de nieuwste Isuzu Stage 5 motor, goed voor 166pk. 

Case CX19C minigraver voor Van Mensvoort Veghel

Aan Van Mensvoort Veghel leverde Van der Vrande Bouwmachines een speciale Case CX19C minigraver die helemaal is uitgerust voor inpandige sloopwerkzaamheden. De Case minigraver heeft een schone Stage V dieselmotor en een aangepaste hydrauliekpomp om grotere sloophamers te kunnen aansturen. Met grotere sloophamers wordt de efficiëntie verhoogd, maar blijft het compacte formaat (100 cm breedte) van de minigraver behouden.

Deze Case CX19C wordt voornamelijk gebruikt bij het inpandig slopen van supermarkten waarna deze worden omgebouwd en/of aangepast naar een ander concept. Voor de levering hebben wij de machine voorzien van een met scrollers bediende sloopsorteerfunctie, extra contragewicht, aangepaste hydrauliekpomp, roetfilter, cycloonfilter, extra koelcapaciteit, GP bakkenset en een sloopsorteergrijper met lasthoudventiel van Dehaco.