Machineleveringen

Case 721G legt zware, stalen rijplaten neer voor de Regt

Afgelopen week werden de laarzen aangetrokken om een recent afgeleverde Case 721G in actie te zien. De shovel was werkzaam nabij Etten-Leur, in dienst van P.H. de Regt BV. Loon & Grondverzet.  Buiten loon en grondverzet voert de organisatie verschillende werkzaamheden uit, waaronder bemesting, cultuurtechniek en transport.

De 721G werd die dag op een drassig perceel ingezet voor het neerleggen van stalen rijplaten, zodat bouwverkeer niet in de modder komt vast te zitten.

Case 621G aan het werk bij KoreNet

Midden in de polders bij Groot Ammers, ligt het terrein van KoreNet, wat onderdeel is van de Korevaar Groep. De organisatie richt zich op sorteer- en bewerkingswerkzaamheden. De afvalstromen worden in Groot-Ammers gesorteerd en verwerkt naar herbruikbare grondstoffen, waardoor een circulair proces ontstaat.

Troost machinehandel BV. was gisteren op het terrein van KoreNet te vinden om een onlangs geleverde Case 621G aan het werk te zien. De machine komt, met zijn 172 pk en een gewicht van 13,6 ton, prima tot zijn recht voor het laden en lossen van diverse afvalstromen.

Eerste Case 621G-XR Evolution wiellader voor Vloerenbedrijf Van Rijbroek

Van der Vrande Bouwmachines leverde onlangs een nieuwe Case 621G-XR af bij Vloerenbedrijf Van Rijbroek uit Uden. Het betreft de eerste Case 621G-XR Stage V Evolution welke in Nederland is afgeleverd. De machine wordt ingezet voor de overslag van zand wat gebruikt wordt voor het maken van gietvloeren.

De Case 621G-XR heeft een eigen gewicht van ca 13.5 ton en is voorzien van een XR giek.. Met behulp van een verhoogd plateau en de XR giek kan de machinist het zand perfect in het midden van de vrachtwagens laden. De Case 621G-XR heeft een zuinige Stage V FPT 6 cilinder motor met 172 pk welke gebruik mag maken van schonere HVO diesel. De machine werd geleverd met een op maat gemaakte Eurosteel laadbak met een capaciteit van 2220 liter. Voor extra veiligheid van omstanders werd een Greensight radardetectie systeem gemonteerd.

De Evolution serie kenmerkt zich door meer mogelijkheden met de hydraulische functies. Zo kan de giek automatisch naar de schep- en kiepstanden gaan waarbij de joystick niet vastgehouden hoeft te worden. Zodra de gekozen eindpositie nadert zorgt einddemping voor een soepele overgang en wordt morsen van het materiaal voorkomen. Ook is de snelheid van het heffen en het kiepen instelbaar. Tevens is de Evolution serie optioneel te voorzien van een geïntegreerd weegsysteem met een nauwkeurigheid van 2%. Ook nieuw is de functie om de giek 100% parallel te laten heffen wat handig is bij het gebruik van palletlepels.

Net als de eerste G-serie wielladers van Case kenmerkt de Evolution serie zich door de ‘Case cooling cube’ waardoor iedere koeler verse lucht krijgt. Het dagelijks schoonmaken van de koelers gaat automatisch met de omkeerbare ventilator waarvan het interval en tijdsduur instelbaar is. Het reguliere onderhoud is vanaf grondniveau uit te voeren en de G-serie wielladers hebben de stilste cabine in zijn klasse.

Vloerenbedrijf Van Rijbroek bestaat sinds 1976. Met een team van 22 medewerkers bieden zij vanuit hun locatie in Uden totaaloplossingen voor afwerkvloeren en zij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en akoestische isolatie. Van Rijbroek is actief in de woning- en utiliteitsbouw en renovatie- en transformatieprojecten. Zij maken gietdekvloeren, zwevende vloeren en zandcementvloeren voor rijwoningen en appartementen, en voor kantoren, ziekenhuizen en scholen.

Compost laden bij Dijksoorn met een nieuwe Case 821G

Donker en vochtig is het in de loodsen op het terrein van Dijkshoorn te Bleiswijk. Dijkshoorn is een multidisciplinaire onderneming met uiteenlopende professies zoals biomassa, groenrecycling, beton, landbouw en grondsoorten. Troost Machinehandel BV was op locatie om de 821G XR, die onlangs werd afgeleverd, aan het werk te zien.

De machine werd die dag gebuikt voor het inladen van compost. Compost inladen is echter niet de enige taak waar de 821G XR voor wordt ingezet. De shovel wordt o.a. gebruikt voor groenverwerking, indoor compostering, grondbankwerkzaamheden en het inladen van materialen.

Het merendeel van het groenafval wat bij Dijkshoorn wordt verwerkt komt van tuinders en kwekers vandaan, maar ook van hoveniers, agrarische bedrijven en (semi)overheidsdiensten. Een deel daarvan wordt verwerkt tot biomassa, andere delen tot diverse vruchtbare grondsoorten en compost.

De shovels van Case vallen in de smaak bij Dijkshoorn, want enkele maanden geleden werd al een 1021G aangeschaft en sinds kort dus een 821G XR. Arwin, Technisch directeur van Dijkshoorn, zegt daarover: “De machinist vond Case het beste rijden van wat we hebben uitgeprobeerd, dus werd het een Case,” zegt hij met een glimlach. Hij is tevreden over het service-aspect en de korte lijnen van Troost Machinehandel & Techniek BV: “Zo zijn wij ook.” Dijkshoorn is tevreden met ons en wij met hen.

Case CX250D voor Van der Vlist

Zich een weg banend door de modder, dat soms bijna boven de rupsen uitkomt. Daar komt deze zwaargewicht, een Case CX250D, goed tot zijn recht. Troost Machinehandel BV. ging langs een terrein van Boskalis, vlakbij de Kiltunnel (Dordtse zijde) waar de CX250D aan het werk was. De machine is onlangs geleverd aan Van der Vlist, een organisatie die zich specialiseert in de in- en verkoop, verhuur en reparatie van grondverzetmachines.

De machine wordt door Van der Vlist momenteel verhuurd aan Boskalis en ingezet voor het opruimen van een bouwterrein. Dat terrein werd gedurende drie jaar gebruikt tijdens werkzaamheden aan de A16 en N3. Het perceel wordt uiteindelijk weer teruggebracht naar zijn originele staat, zodat deze weer voor akkerbouw gebruikt kan worden.