Machineleveringen

Een Case primeur voor Grondverzet Wernsen

Als uitbreiding op het actuele machinepark, heeft Wernsen B.V. uit Hoevelaken, een nieuwe Case CX210D geleverd gekregen door Schmidt Bouwmachines uit Almelo. Na een korte proef, vond de machinist de machine dermate “goed draaien” dat Gerrit Wernsen besloot tot de aanschaf van de CX210D. Dat de nieuwe generatie D-serie rupsgraafmachines van Case voldoen aan de Tier 4 Final (fase IV) emissienormen met een onderhoudsvrije SCR-oplossing, waarbij geen roetfilter nodig is of regeneratie vereist, is natuurlijk ook een groot voordeel!

Naast de gebruikelijke opties als een hydraulische snelwissel, hoge en lage drukfuncties (proportioneel bediend), luchtgeveerde stoel, LED-werklampen, etc. is de machine tevens voorzien van een elektrische gasolie-vulpomp, achter- én zijcamera, treeplank en opschoonbak. 
Maar, ter volledige inpassing in zijn huidige machinepark, liet Gerrit Wernsen de machine tevens in de voor hen zo karakteristieke bedrijfskleuren spuiten.

Wernsen B.V. is specialist in de uitvoering van civiel-cultuurtechnische werkzaamheden. Bouwrijp maken, een infrastructurele reconstructie of een complete tuinaanleg voor een particulier. De werkzaamheden worden met moderne technieken en materieel, op een veilige en milieuverantwoordelijke wijze uitgevoerd. Zij werken voornamelijk voor bouw- en aannemingsbedrijven, overheidsinstanties en particulieren. Een kleine greep uit de diensten die Wernsen B.V. aanbiedt:
- Sloopwerkzaamheden
- Reconstructiewerkzaamheden
- Terreinverharding
- Ontgraven bouwputten
- Grondwerkzaamheden
- Rioleringswerkzaamheden
- Containers inclusief leveren en afvoeren verschillende bouwstoffen

Nieuwe Case CX300D SLR voor John Bunnik grondverzet

Sinds 1981 is John Bunnik grondverzet een begrip binnen de grondverzetsector. Momenteel is het bedrijf actief als verhuurbedrijf van graafmachines en shovels met en zonder machinist.

De nieuwe Case CX300D SLR is standaard uitgerust met een Stage IV 6 cilinder dieselmotor met Ad-Blue systeem en 219 PK, de hydrauliekpompen hebben een opbrengst van 2x 243 l/min, de ruime cabine is uitgerust met airconditioning, luchtgeveerde stoel, multifunctioneel cameradisplay met Case full view camera en een radio met Bluetooth.

De ruim 31 tons wegende Case rupsgraafmachine is met 3 ton verzwaard ivm de verlenging van zowel de giek als de lepelsteel, hydraulische snelsluiting CW40, slangbreukbeveiligingen en 10 LED werklampen verdeeld over de machine. Verder bevat de machine een gereedschapskist op de onderwagen, opklapbare treeplanken over de volledige linker- en rechterzijde van de machine, Freshfilter overdruksysteem, Topcon 3D GPS systeem en Groeneveld centrale smering.

Er is een RVS plaat en een hijslat aan de binnenzijde van de lepelsteel gemaakt, de railingen bovenop de machine zijn ingekort ivm transport, de track and trace + 27MC zijn opgebouwd, de machine is bestickerd en de ramen zijn geblindeerd.

Nieuwe Case CX160D voor Aannemingsbedrijf De Jonge Waterbouw

Aannemingsbedrijf De Jonge heeft jarenlang ervaring in waterbouw en in het onderhouden van waterpartijen. De Jonge is de ideale partner om zowel aanlegsteigers als jachthavenprojecten netjes af te ronden, te onderhouden of te repareren.

De Case CX160D is standaard uitgerust met een Stage IV 4 cilinder dieselmotor met 115 pk, de hydrauliekopbrengst van de pompen is 2x 142 l/min. De machine heeft een camera op het contragewicht en aan de rechterzijkant van de machine, verder is de ruime ROPS/FOPS cabine uitgerust met multifunctioneel display, airconditioning, luchtgeveerde stoel met verwarming en een radio met Bluetooth.

Deze 17 tons wegende Case rupsgraafmachine is naar klantwens opgebouwd met hydraulische snelsluiting, sloophamer c.q. sorteergrijperfunctie, pedaal voor bediening van de high-flow, slangbreukbeveiligingen en 7 LED werklampen verdeeld over de machine. In verband met werken in zout water hebben de hulzen van de slangen en de onderwagen een tectiel behandeling gehad en verder bevat de machine Groeneveld centrale smering, een rij alarm, een elektrische gasoliepomp en een BMWT keuring.

Case CX250D rupskraan voor Spijk Herveld BV

Aannemersbedrijf Spijk uit Herveld nam onlangs een nieuwe Case CX250D rupsgraafmachine in gebruik. Na goede ervaringen met hun Case CX210 en een uitgebreide demo op locatie heeft Aannemersbedrijf Spijk besloten om een nieuwe Case CX250D aan te schaffen.

De Case CX250D is met 26 ton machinegewicht een maatje groter dan hun vorige rupskraan. De machine heeft meer capaciteit wat van pas komt in de grotere riool- en infrastructuurwerkzaamheden. Daarbij kan de machine nog zelf getransporteerd worden.

De Case CX250D wordt aangedreven door een uiterst zuinige Isuzu 4 cilinder met Tier 4 Final motor met 132 kW (179 pk) vermogen. Het intelligente hydraulische systeem zorgt ervoor dat de motor op de juiste momenten het gewenst vermogen levert en bij bediening zoals zwenken en neerlaten van de giek wordt het motortoerental verlaagd om een minimaal brandstofverbruik te garanderen. De hydraulische servobediening in combinatie met een elektronisch aangestuurd ventielenblok zorgt voor een uiterst fijne bediening, waar de machinist direct een vertrouwd gevoel mee heeft. ‘Wennen’ of ‘afstellen’ van de machine is niet nodig.

Aannemersbedrijf Spijk is in 1988 opgericht door Wolter Spijk en wordt momenteel geleid door Martijn en Patrick Spijk. Het bedrijf is actief in (sier)bestratingen, grotere grondwerkzaamheden, bouwrijp maken van nieuwbouwprojecten, infrastructuur, riool- en graafwerkzaamheden voor bedrijven, particulieren, instituten en gemeentes.

Nieuwe Case CX350D voor Sando uit Breda

Sando uit Breda verzorgt het complete plaatje van puinrecycling en de aan- en afvoer van bouwstoffen. Sando is in het bezit van 3 mobiele brekersets per set bestaande uit: een mobiele breker, een hydraulische rupskraan en een shovel om het complete plaatje rondom puinrecycling te bevatten.

Met hun eigen vrachtwagens en die van externe partijen kunnen vrachten van en naar het terrein in Breda vervoerd worden. Met een 30 meter lange eigen kade heeft Sando de beschikbaarheid om met hun overslagkraan schepen te laden en te lossen.

De nieuwe Case CX350D is standaard uitgerust met een Stage IV 6 cilinder dieselmotor met 285 pk en Ad-Blue systeem. De pompen hebben een opbrengst van 300 l/min en de hydrauliektank bevat 350L.

Met een hoofdgiek van 6.45 meter en een lepelsteel van 4 meter is deze 38 tons wegende Case rupsgraafmachine naar klantwens opgebouwd met afgeschuinde rupsplaten, hydraulische snelsluiting CW45, sloop- sorteergrijperfunctie en slangbreukbeveiligingen. Verder bevat de machine een verzwaard contragewicht, Groeneveld centraal smeersysteem, RST overdruksysteem, treeplanken aan beide zijden en 8 LED werklampen verdeeld over de machine.