W.N. Dijkshoorn uit Bergschenhoek heeft een speciaal uitgevoerde Case CX75C in ontvangst genomen uit handen van Troost Machinehandel BV.

De nieuwe Case CX75C is de opvolger van de oude Case CX75 die in 10 jaar tijd ruim 11.000 uur werk heeft geleverd bij Dijkshoorn. Met deze machine wordt vooral maai-, bagger-, en slootwerk verricht. De speciale Herder giek die bij de machine aanwezig is kan eenvoudig worden gewisseld. Alle hydraulische slangen zijn voorzien van snelsluitingen en een speciaal koppelblok verbindt met 1 handeling 8 hydraulische slangen. Dit bespaart veel tijd bij het wisselen van gieken.

W.N. Dijkshoorn heeft een breed pakket aan diensten voor bedrijven, agrarische sector, particulieren en (semi) overheid. De historie gaat inmiddels ruim 40 jaar terug en begon bij veehouderij en agrarische werkzaamheden. De tweede generatie heeft zich meer toegespitst op grondverzet en aannemerij waardoor alle facetten voor een complete dienstverlening bij Loon- en aannemersbedrijf W.N. Dijkshoorn B.V. aanwezig zijn.

De nieuwe Case CX75C is standaard voorzien van een TIER 4 FINAL Isuzu motor welke 56 pk levert. De 2 hydrauliekpompen geven 74 l/min. Daarnaast zijn twee extra pompen aanwezig voor servo en blad/zwenk aandrijving. De standaard rubber blokken op de stalen ketting zijn vervangen voor 600 mm brede stalen rupsplaten met daarop gevulkaniseerd polyurethaan. Deze beschadigen zachte oevers veel minder. Standaard heeft de machine een sloop- cq. sorteergrijperfunctie, lekleiding, elektrische gasolievulpomp, geveerde stoel, automatische airconditioning, camera op contragewicht, diesel filter (soort onderhoudsvrije katalysator) en een nieuwe ruime cabine op vloeibare rubber blokken.

Troost Machinehandel heeft de machine specifiek afgeleverd met een maaikorffunctie, elektrische omschakelfunctie voor bakcilinder, de herkenbare groene balk onderop de bovenwagen, en een extra zwaar contragewicht welke is overgezet van de oude machine.