Douwe Hoekstra investeert in nieuwe Case CX250D

Onlangs werd door Schmidt Bouwmachines te Almelo een nieuwe CASE CX250D geleverd aan Douwe Hoekstra te Nijemirdum. Machinist Wiebe van Es was zeer enthousiast over de machine. Vooral de bediening van de machine wordt door de machinist als zeer positief ervaren.

De Case CX250D is uitgevoerd met een Stage IV ISUZU motor, voorzien van onderhoudsvrije katalysator en Ad-Blue systeem waardoor geen roetfilter nodig is. De Ad-Blue tank hoeft slechts 1 maal per 5 diesel tankbeurten gevuld te worden. Daarnaast is de machine af-fabriek voorzien van hydrauliekpompen met een opbrengst van 2x243 l/min bij slechts 1800 toeren, 900 mm rupsplaten, sloop-/sorteerfunctie proportioneel bediend op de joysticks en elektrisch instelbaar, aparte lekleiding, slangbreukbeveiligingen, ROPS/FOPS-cabine, vernieuwde lucht geveerde stoel, automatisch naar stationair en automatische motor uitschakeling na instelbare tijd.
Verder is de machine op wens geheel compleet uitgevoerd met Climate Control, treeplanken aan beide zijden, LED-lampen en een extra kettingkist tussen de rupsen.