Case 521G-XR wiellader voor Agrifirm Feed Veghel

Van der Vrande Bouwmachines leverde onlangs een nieuwe Case 521G-XR af bij Agrifirm Feed in Veghel. De machine wordt gebruikt voor het laden en mengen van allerlei ‘lekkere’ producten. Zo moet de 12 tonse loader onder andere chips, chocolade producten en wafels in een mengmachine laden welke deze tot veervoer verwerkt.

Gezien de hoge temperaturen van de laatste weken was het met name voor het opbreken en scheppen dan de chocolade producten wenselijk om, snel, een sterkere machine aan te schaffen. Met een opbreekkracht van ruim 8 ton en een 106 kW - 142 pk sterke Tier 4 Final FPT motor is dat voor de Case 521G-XR geen enkel probleem. De XR giek geeft de Case een 40 cm hogere kiephoogte waarmee de mengmachine snel en overzichtelijk geladen kan worden.

Agrifirm Feed is een zelfstandige onderneming binnen Agrifirm Group. Agrifirm Feed levert voeders en tal van andere producten aan ondernemers in de Nederlandse veehouderij terwijl de Agrifirm Group één van de grootste voerleveranciers van Nederland is.