Case 521G geleverd aan Melkveebedrijf Slager uit Dedemsvaart

Deze wiellader is compleet geleverd volgens de specifieke wensen van melkveebedrijf Slager. De Case 521G zal voornamelijk ingezet worden om voer te laden voor de circa 250 melkkoeien die op het bedrijf gemolken worden en om de maïs- en graskuilen aan te rijden. ‘’Wat we zoeken is een wendbare niet al te grote shovel die toch voldoende bereik en capaciteit heeft om alle voorkomende werkzaamheden op ons melkveebedrijf te kunnen verrichten”, aldus André Slager.

De Case 521G voldoet prima aan de boven gestelde wensen, gezien de wiellader een eigen gewicht heeft van 12 ton en een hefhoogte van 3.90 meter heeft. Ondanks de compacte afmetingen en de zeer korte draaicirkel heeft deze shovel toch nog een laadvermogen van maar liefst 6 ton bij een stuuruitslag van 40 graden! Dit mede omdat de motor achter de achteras is geplaats en de koelers als ‘’cooling box’’ tussen de motor en de cabine zijn gemonteerd, met het voordeel dat de motor op deze manier als extra contragewicht fungeert. Bijkomend voordeel is dat door deze constructie de motor makkelijk toegankelijk is voor onderhoud en door de hogere en centrale plaatsing van de koelers deze minder gauw vervuild raken. De FPT 4 cilinder motor levert maar liefst 140 pk en heeft een uitzonderlijk laag verbruik mede doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een roetfilter om aan de Tier 4 norm te voldoen.

In samenhang met de ZF Powershift transmissie heeft de Case 521G voldoende vermogen om bijvoorbeeld een aanhanger vol met grasbalen te vervoeren van het land naar het bedrijf. De machine is verder speciaal uitgevoerd met extra werkverlichting, 20.5R25 banden, achteruitkijk camera met een 7 inch kleurenscherm in de cabine, een set dubbellucht banden, extra hydraulische functie, Eurosteel snelwissel en een radio met handsfree kit.