Case CX210D rupsgraafmachine voor Hofmans BV

Hofmans BV uit Velddriel nam onlangs uit handen van Van der Vrande Bouwmachines een nieuwe Case CX210D rupskraan in gebruik. De machine werd direct ingezet bij een sloopproject in Zaltbommel. Na enkele weken gewerkt te hebben, vonden de gebruikers de fijne bediening, de stille cabine en het lage brandstofverbruik de meest in het oog springende voordelen van de nieuwe Case CX210D. De Case CX210D werd aangeschaft wegens aanhoudende drukte in de bouw en om het machinepark te verjongen.

De Tier 4 Final Isuzu motor zorgt samen met het “Case Intelligent Hydraulic System” voor een uiterst laag brandstofverbruik van minder dan 8 liter per uur: een brandstofbesparing van zo’n 12 liter ten opzichte van de ingeruilde rupskraan.

Leica GPS 
Om efficiënt te werken heeft Hofmans BV de machine laten uitrusten met een Leica 3D GPS systeem. Omdat men nu in staat is om zelf projecten in te meten met een rover, kan men de machine en personeel efficiënt inzetten en zijn piketjes nagenoeg overbodig.

SiteWatch
Om de Case CX210D te kunnen monitoren is deze voorzien van het Case SiteWatch voertuigmanagementsysteem. Van achter het bureau zijn zaken als locatie van de machine, machinegebruik, vele technische data en brandstofverbruik af te lezen. Ook de onderhoudsplanning wordt met dit systeem geregeld; de dealer ontzorgt de klant door het onderhoud ruim van te voren in te plannen zonder dat de machinist of eigenaar de urenstand in de gaten hoeft te houden.

Hofmans BV 
Onder leiding van Ad Hofmans Jr. is Hofmans BV gespecialiseerd in het inrichten van terreinen zoals boerenerven, industriële bedrijfsterreinen, parken en parkeerterreinen. Daarnaast is het bedrijf actief in grondverzet, sloopwerken, leveren van zand en grind en machineverhuur. De Case CX210D is de eerste Case rupskraan van Hofmans BV. Marlomar uit Son voorzag de machine van de grijze bedrijfskleur.