Aduco Nederland investeert in supercomplete nieuwe Case 856C AWD grader

Onlangs werd door Schmidt Bouwmachines Almelo B.V. een Case CX856C AWD geleverd aan ADUCO Nederland B.V. uit Ede. De Case 856C AWD zal voornamelijk worden ingezet voor profileerwerkzaamheden in de wegenbouw.
Volgens machinist Jan Reuvers, voldoet de 856C AWD aan al hun wensen omtrent comfort, kracht en productiviteit van de machine. Een belangrijk pluspunt van deze machine is de Low Profile cabine, zodat de machine makkelijker getransporteerd kan worden door zijn beperkte hoogte.

De machine is opgebouwd met extra LED-werkverlichting en achteruitkijkcamera. Tevens is er door Groeneveld een automatisch vetsmeer TWIN-systeem opgebouwd. Uiteraard is de machine ook voorzien van een modern GPS systeem zodat er op de millimeter nauwkeurig gewerkt kan worden. Bovendien voldoet deze machine aan de laatste TIER 4 Final norm zonder gebruik te maken van een roetfilter. 
Tenslotte is de machine op wens gespoten in de karakteristieke witte ADUCO bedrijfskleuren.

Aduco Nederland B.V. is een toonaangevende onderneming, gespecialiseerd in het profileren en verdichten van onder banen zoals zand, puin, freesasfalt en stabilisatie. 
Het machinepark bestaat uit een grader, zelfrijdende trilwalsen en meerdere stabilisatie- en freesmachines, welke zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. In 1978 introduceerde Aduco als eerste een revolutionaire freesmachine: de koudfrees. Tot dat moment geschiedde frezen uitsluitend volgens de warmfreesmethode. De afdeling stabilisatie is voortgekomen uit het toenmalige Lareco Nederland B.V. en is sinds 2014 onderdeel van Aduco. In 1955 werd Lareco opgericht als dochtermaatschappij van de toenmalige Heidemaatschappij met de opzet om in het buitenland werken uit te voeren.