Case 1021G wiellader voor Reijnders BV

Van der Vrande Bouwmachines leverde onlangs een nieuwe Case 1021G af bij Reijnders B.V. in Boxtel. De machine wordt in het Brabantse bedrijf gebruikt voor de overslag van kolen.

De shovel met een eigen gewicht van circa 28 ton is voorzien van een door Eurosteel op maat gemaakte hoogkiepbak uit Hardox met RVS bekleding aan de binnenzijde. De Case 1021G is voorzien van een zuinige FPT Cursor 9 motor met 320 pk zonder gebruik te maken van roetfilters. De machinist mocht de machine helemaal naar wens laten opbouwen met ruim voldoende werkverlichting, 27MC met handsfree bediening, getint glas, weegsysteem, joystickbesturing, driehendelbediening, luxe lederen verwarmde stoel en een verchroomde uitlaat.

De G-serie wielladers van Case kenmerkt zich door de ‘Case cooling cube’ waardoor iedere koeler verse lucht krijgt. Het dagelijks schoonmaken van de koelers gaat automatisch met de omkeerbare ventilator waarvan het interval en tijdsduur instelbaar is. Een vereiste omdat de machine in een zeer stoffige omgeving werkzaam is. Verder is de machine voorzien van een Syklone voorfilter en een uniek zelfreinigend luchtinlaatsysteem waarbij de onderdruk van het uitlaatsysteem de luchtfilters schoon houdt. Het reguliere onderhoud is vanaf grondniveau uit te voeren en de G-serie wielladers hebben de stilste cabine in zijn klasse.

De Case 1021G komt ter vervanging van een Volvo L150H. Reijnders B.V is een veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in kolen. De werkzaamheden bestaan uit handel en transport van kolen met een uitgebreid eigen wagenpark, veredeling van kolen in de juiste fracties en op- en overslag.