Case CX250D rupskraan voor Spijk Herveld BV

Aannemersbedrijf Spijk uit Herveld nam onlangs een nieuwe Case CX250D rupsgraafmachine in gebruik. Na goede ervaringen met hun Case CX210 en een uitgebreide demo op locatie heeft Aannemersbedrijf Spijk besloten om een nieuwe Case CX250D aan te schaffen.

De Case CX250D is met 26 ton machinegewicht een maatje groter dan hun vorige rupskraan. De machine heeft meer capaciteit wat van pas komt in de grotere riool- en infrastructuurwerkzaamheden. Daarbij kan de machine nog zelf getransporteerd worden.

De Case CX250D wordt aangedreven door een uiterst zuinige Isuzu 4 cilinder met Tier 4 Final motor met 132 kW (179 pk) vermogen. Het intelligente hydraulische systeem zorgt ervoor dat de motor op de juiste momenten het gewenst vermogen levert en bij bediening zoals zwenken en neerlaten van de giek wordt het motortoerental verlaagd om een minimaal brandstofverbruik te garanderen. De hydraulische servobediening in combinatie met een elektronisch aangestuurd ventielenblok zorgt voor een uiterst fijne bediening, waar de machinist direct een vertrouwd gevoel mee heeft. ‘Wennen’ of ‘afstellen’ van de machine is niet nodig.

Aannemersbedrijf Spijk is in 1988 opgericht door Wolter Spijk en wordt momenteel geleid door Martijn en Patrick Spijk. Het bedrijf is actief in (sier)bestratingen, grotere grondwerkzaamheden, bouwrijp maken van nieuwbouwprojecten, infrastructuur, riool- en graafwerkzaamheden voor bedrijven, particulieren, instituten en gemeentes.