Kijlstra Betonmortel investeert in krachtpatser

Kijlstra Betonmortel ontving uit handen van Schmidt Bouwmachines een nieuwe CASE wiellader 1021G voor hun locatie te Amsterdam. Deze krachtpatser heeft een 8,7 liter 6-cilinder FPT motor The Cursor 9, zónder EGR en zónder DPF (roetfilter), die door het zeer ontwikkelde HI-eSCR AdBlue Technology voldoet aan de Stage IV norm. Oliegekoelde Heavy Duty ZF-assen met zware naven en 100% Auto-Lock Differential zorgen voor minder slijtage aan banden, een lager energieverlies en maximale tractie op de wielen.

Het unieke Case Cooling Cube principe, zorgt voor optimale koeling bij alle radiateuren, doordat ze allen voorzien worden van even koude lucht, in tegenstelling tot áchter elkaar gemonteerde koelers. De omkeerbare koelerfan zorgt ervoor dat er automatisch, of desgewenst handmatig, de fan andersom blaast en zo alles mooi schoon houdt. Ideaal voor stoffige omstandigheden.

Deze CASE 1021G is af fabriek uitgevoerd met Ride Control (lastdemping), automatische vetsmering en een achteruitkijk camera met kleuren monitor. In de werkplaats van Schmidt Bouwmachines in Almelo, zijn tevens een 5.200 liter bak met onderschroefmes van Eurosteel en een Ventox overdrukunit gemonteerd, om het geheel naar wens te maken.