SOMA College neemt Case CX90D in ontvangst

Op een zomerse dag in Harderwijk, nam Daniƫl Stronks van het SOMA College, de nieuwe short radius midigraver Case CX90D van Schmidt Bouwmachines in ontvangst.

Deze zeer compleet uitgevoerde machine met proportioneel bediende extra functies, Climate Control, luxe lucht geveerde stoel, 7 inch kleuren monitor voor de beelden van de achter- en zijcamera, maakt het in combinatie met de veilige ROPS-cabine en de LED-werkverlichting, een comfortabele en veilige werkplek voor de (leerling) machinisten. De Yanmar 69 pk motor voldoet aan de hoogste milieu eisen van de Stage V norm. Door de toepassing van de standaard Auto-Idle (toerental reductie) en Idle-Shut-Down (motor stop) functies, zorgen ervoor dat deze midigraver tot de zuinigste in zijn klasse behoort. Het hydraulisch systeem van 2 pompen die 2 x 74 liter/min opbrengen, wordt tevens ondersteund door een extra zwenkpomp om tegelijkertijd diverse bewegingen moeiteloos te kunnen uitvoeren. Op wens van het SOMA College, is de machine uitgerust met een Steelwrist X12 Tiltrotator met drie bakken die gekoppeld worden met het S50 snelwissel systeem.

Het SOMA College zal deze machine inzetten voor het opleiden van (toekomstige) machinisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw.