Case breidt haar D-serie rupsgraafmachines uit met een nieuw model: de CX290D Material Handler. Dit model is gebaseerd op de reeds lang bestaande en succesvolle geschiedenis van hoge productiviteit en soepele bedening. De nieuwe Case CX290D Material Handler is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor overslagwerkzaamheden. Met zijn superieure bereik en hefcapaciteit, verplaatst de machine alle soorten afval, hout, afval en schroot. De tot 5.06 m in hoogte verstelbare cabine biedt de machinist een indrukwekkend uitzicht op het werkgebied. De omkeerbare ventilator reinigt de radiatoren effectiever waardoor de machine in stoffige omstandigheden uitstekend blijft presteren. De CX290D zal beschikbaar zijn met verschillende gieken zodat de machine toepasbaar is voor vele overslagtoepassingen.

Verschillende functies zorgen voor de veilige werking van de verstelbare cabine. De sterke cabinestructuur garandeert het veilige werken voor de bestuurder. De cabine kan worden verlaagd vanuit de cabine of met een externe schakelaar. In een eventueel geval van slangbreuk wordt de daalsnelheid van de cabine automatisch beperkt. De nooddaalvoorziening wordt niet hydraulisch bediend, voor verdere verbetering van de veiligheid.

Een nieuwe voorziening voorkomt sterke trillingen van machine en cabine door middel van sensoren geplaatst op de bakcilinder. Dit zorgt voor rustig werken vanuit de cabine, beter comfort en grotere veiligheid rondom de machine. De voorruitbescherming verhoogt de veiligheid van de bestuurder.

De CX290D MH profiteert van alle verbeteringen van de nieuwe D-serie, zoals de introductie van de Tier 4 Final/Stage IV-motor met het SCR-nabehandelingssysteem en dieseloxidatiekatalysator. Deze DPF-vrije oplossing bespaart tijd en onderhoudskosten, naast het leveren van krachtige en zuinige prestaties. Het verbeterde hydraulische systeem resulteert in een snellere werkcycli. De nieuwe functies op de CX290D MH omvat een nieuw LED-werklamp-pakket. Dat is meer dan drie keer helderder dan de halogeenequivalent. Een derde veiligheidscamera vergroot daarbij tevens het zicht rondom. 

De Nederlandse Casedealers toonden de nieuwe Case CX290D overslagmachine op de TKD die van 26 tot en met 28 mei in Almere werd gehouden.