Case Construction Equipment kondigt een nieuwe exclusieve overeenkomst met Hyundai Heavy Industries aan voor de productie en ontwikkeling van nieuwe mini-graafmachines. Met de overeenkomst is Case in staat een complete lijn minigravers te bouwen in haar fabriek in San Mauro, Italiƫ. De twee merken zullen gezamenlijk nieuwe modellen gaan ontwikkelen. De overeenkomst geldt wereldwijd, met uitzondering van de Zuid-Koreaanse markt, en heeft een looptijd van tien jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

In een eerste fase zal Case een gloednieuwe reeks minigraafmachines lanceren, die later verder zal worden uitgebreid. De nieuwe modellen zullen worden ontworpen in samenwerking met Hyundai Heavy Industries. Wanneer volledig gerealiseerd, zal de omvang van de mini-graafmachine assortiment groter worden. De styling, kwaliteit, afwerking, en cabine lay-out, die in samenwerking met het CNH Industrial Design Center zal worden ontwikkeld, zullen in overeenstemming zijn met alle machines in de Case product line-up, zodat operators onmiddellijk vertrouwd zullen zijn met de nieuwe modellen.

"Deze overeenkomst is de laatste stap in onze strategie om ons merk te versterken, de sterke positie te consolideren in de toekomst", zegt Andy Blandford, Vice President CNH Industrial Construction Equipment voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Het is een vervolg op de succesvolle overeenkomst met Sumitomo, getekend voor de ontwikkeling van rupsgraafmachines en de herontwikkeling en rebranding van de Case fabrieken in San Mauro en Lecce."