Vrijdag 14 oktober zijn we met drie machinisten, Herbert Wolf (Grondverzetbedrijf Oosterveld), Peter Slaghekke en Peter-Bart Poppink (beide van Poppink Reutum) afgereisd naar het Case Customer Centre te Monthyon Frankrijk. Hier wordt de jaarlijkse Case Rodeo gehouden. Er deden dit jaar 14 landenteams mee en wij vertegenwoordigden Nederland.

In Monthyon werden we opgevangen door Thomas van Grootel (Business Manager Benelux). Er werd de machinisten gelegenheid gegeven om de 4 onderdelen te oefenen in de Arena. De 4 onderdelen die zaterdag uitgevoerd worden, zijn:
- Cherokee Crawler: Met behulp van een CX210D rupsgraafmachine vier kubussen met daarop geschreven Chero-Kee-Craw-Ler plaatsen op twee pallets.
- Big Thunder Backhow: Met behulp van een Case 695ST graaflaad combinatie 6 basketballen oppakken en door het net laten vallen.
- Wild Wheels: Met behulp van een 121F compact wiellader een pallet met doos erop oppakken en het parcours afleggen zonder dat de doos van de pallet af valt.
- Lawless Loader: Met behulp van een TV380 compact rups-schranklader een basketbal oppakken met de lepels, een parcours afleggen, kegels met de basketbal omgooien en dan aansluiten achterwaarts het parcours terug rijden.

Zaterdag om 10:00 uur ging de wedstrijd van start. Wij zaten bij de Duitsers en Groot-Brittannië in de poule ingedeeld. De machinisten deden goed hun best en misschien zitten er wel wat medailleplaatsen tussen. Maar de concurrentie is ook sterk.
‘s Avonds werden we opgehaald bij het hotel en afgezet bij een dinerboot in Parijs op de Seine. Hier was de prijsuitreiking met aansluitend een diner. Tijdens de prijsuitreiking was een ieder toch wel gespannen. Peter-Bart Poppink haalde voor Nederland de 2e prijs op het onderdeel Cherokee Crawler. De algehele winnaar van de Case Rodeo 2016 was Ludovic Fronteau uit Frankrijk.

Na de prijsuitreiking en het diner genoten we nog van de rondvaart tocht over de Seine met een kleine trots op een 2e plaats op het onderdeel rupskranen. Waarna we zondagochtend op tijd vertrokken richten Nederland en dit weekend goed hebben afgesloten.